Over ons
Over ons is het verhaal over Foto Wijnands

Hoe word je fotograaf?
Bij de ene zit het al van kindsbeen af in het bloed, bij anderen komen de kriebels op iets latere leeftijd. Fotograaf Richard Wijnands was in zijn jeugdige jaren al flink actief met zijn camera. Deze camera had ik destijds van mijn oom gekregen. Toen ik ging werken bij Defensie werd fotografie helemaal een passie. Elke legeroefening werd met de camera vastgelegd, maar ook sportfotografie werd een hobby van mij. Ik heb altijd een zeer grote passie gehad voor de fotografie. Ik keek graag naar foto’s en bestudeerde ze uitvoerig. Ik vond het altijd boeiend hoe een foto tot stand kwam. Het eindresultaat is dan ook heel belangrijk voor mij.

Historie
Foto Wijnands is in 2010 opgericht. In de eerste jaren begon Richard met zijn fotografie in de modellenwereld. Ik kwam er echter al snel achter dat mijn passie in een heel andere richting lag; namelijk in de trouwfotografie. Een bruiloft is altijd een dag met een lach en een traan, dagen met emotie. De emoties van zo’n dag sprak mij zodanig aan dat ik mij sinds 2012 volledig op de bruidsreportages heb gestort en met succes, want in 2017 heb ik mijn 150e bruiloft mogen vastleggen. Een uniek en bijzonder moment, dat ik in zo’n korte tijd al zoveel trouwreportages heb mogen maken. Ik ben er trots op. Ik heb inmiddels ook al een aantal awards gewonnen met mijn foto’s. Echt te gek! Naast trouwfotografie doe ik ook nog bedrijfsreportages verzorgen en ben ik in het bezit van een drone die ook regelmatig bij shoots word ingezet.

2 fotografen
In 2012 was Foto Wijnands regelmatig met 2 fotografen aanwezig tijdens een bruiloft. In eerste instantie ging mijn zoon Michael Wijnands mee als 2e  fotograaf. Meestal in de weekenden of tijdens schoolvakantie. Michael heeft in 2017 meer dan 100 bruiloften mogen fotograferen. Ik vond het altijd heel erg leuk om samen met je zoon te mogen werken. Het versterkt onze band en het is ook nog eens gezellig. En het resultaat….. Dat mag er zijn. Wij werken vanuit verschillende standpunten en daarnaast kan je het verhaal zien wat er in de ochtend bij de bruidegom gebeurt en hoe het op dat moment bij de bruid gaat. Op deze wijze krijg je een mooi verhaal van jullie dag.

Buitenland
Met Foto Wijnands heb ik al vele trouwreportages mogen maken in Nederland en België, maar ook in Frankrijk en Mallorca (Spanje). In 2018 gingen wij zelfs naar Istrië. En in 2019 heb ik in Parijs promo fotoshoots gemaakt. Over ons.

Drone fotografie
Foto Wijnands beschikt sinds 2016 over een tweetal drones. Het gebruik van een drone tijdens een bruiloft zorgt voor unieke beelden, met een verrassend perspectief. Bent u ook geïnteresseerd in het gebruik van een drone tijdens uw bruiloft? Vraag dan nu naar de mogelijkheden!

Team Foto Wijnands
In 2017 hebben wij wat veranderingen doorgevoerd, waardoor wij altijd met 2 fotografen een trouwreportage kunnen aanbieden. In 2017 mocht Foto Wijnands meer dan 40 bruiloften fotograferen. Deze groei heeft er toe geleid, dat wij met nog meer fotografen zijn gaan samenwerken. Ik heb inmiddels een mooi team fotografen en een videograaf om mij heen die allen passievol, creatief en zeer oplettend zijn. Op zo’n mooie dag gebeurt zoveel dat jullie zelf vele van dit soort momenten misschien niet eens (bewust) meemaken. En als wij dan jullie trouwalbum en foto’s komen afleveren zien jullie al deze mooie momenten weer terug. Sommige bruidsparen beleven die dag weer opnieuw en dat maakt ons vak, die blijvende herinnering zo mooi en bijzonder. En daar doen wij het graag voor!

Meet the Team

Over ons | Richard

Richard
Eigenaar
Drone piloot
400+ trouwreportages

Over ons | Michael

Michael
Eigenaar
Drone piloot
205 trouwreportages

Over ons | Bart

Bart
1e Fotograaf
2e Fotograaf
66 trouwreportages

Over ons | Demi

Demi

2e Fotograaf
38 trouwreportages

Over ons | Marc

Marc
Videograaf

41 trouwreportages

Daarnaast verzorgen Angeline en Demi een deel van de administratie. Is Michael ook nog de webmaster van Foto Wijnands.

Onze teamleden zullen zich binnenkort voorstellen in een blog. Ook plaatsen wij hier behind the scene foto’s.