Weddingplanner The Perfect Day
In de komende maanden zie je regelmatig een nieuwe blog voorbij komen waarbij wij onze samenwerkende partners gaan voorstellen. Dit kunnen leveranciers zijn uit de trouwwereld, maar dit kunnen ook bedrijven zijn waarmee wij een andere vorm van samenwerking hebben. Bv een advocatenkantoor. Onder het kopje even voorstellen, stellen deze bedrijven zich voor aan jullie lezers. Vandaag is het de beurt aan Anja Konings

Even voorstellen aan
Anja Konings, Weddingplanner van The Perfect Wedding.

Opeens besef ik dat als ik een dagje op pad ga of ik ga een weekeindje weg dat ik eigenlijk altijd het water op zoek.

Het is maandagochtend en ik rijd in de auto naar mijn werk. Onderweg luister ik naar Radio Rijnmond. De verslaggever vertelt over een nieuwe Rotterdamse hotspot aan het water en interviewt de eigenaar. Dit klinkt heel erg leuk en ik neem mij voor het weekeinde direct daar te gaan kijken. Misschien kan ik die locatie betrekken bij de organisatie van toekomstige bruiloften.

WeddingplannerIk ben Anja Konings en ik woon in een appartement in Spijkenisse. Ik heb een eigen bedrijf als gediplomeerd weddingplanner. Dat is vast voor veel mensen niet bijzonder, maar wel voor mij.

Ik ben namelijk een schipperskind en ik breng mijn jeugd door op een schippersinternaat in Rotterdam. Het varen zit mij in het bloed en in dat van mijn man en onze families. Het ligt dan ook voor de hand dat ik ook ga varen en dat gebeurt ook.

Na een aantal jaren op de binnenvaart komt er een nieuwe man in mijn leven. Dat betekent dat ik een hele moeilijke keuze moet maken. Kies ik voor de liefde of voor het varen? Ik kies voor de liefde en zo kom ik aan de wal en beland ik in een huis in een nieuwbouwwijk. Gelukkig krijg ik snel een baan op een scheepvaartkantoor.

De trek naar het water blijft altijd. Even een wandeling langs de Oude Maas, een hotelletje aan de Rijn of een camping langs de Moezel.

Het leven aan de wal betekent voor mij een leven op de klok. Altijd dezelfde tijd opstaan en de deur uit. Eten en slapen op vaste tijden om goed uitgerust te zijn voor de volgende werkdag. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik al weet wat ik volgend jaar op dinsdagmiddag om 15.00 uur doe.

Ik mis de onregelmatigheid. Het afwisselende dagritme en leven met weer en wind. Mijn boodschappen deed ik ook steeds weer in een andere plaats. Nu probeer ik iedere keer een andere supermarkt uit om het gevoel een beetje na te bootsen.

Jaren ben ik op zoek naar hoe ik mijn passie voor het water en mijn organisatietalent kan combineren. In 2016 ben ik eruit en begin ik met de opleiding Professioneel Weddingplanner in Nieuwegein. Na de nodige praktijkopdrachten, workshops, masterclasses en een stagebruiloft zeg ik mijn baan als secretaresse op. The Perfect Day is geboren.

Na zo’n lange tijd aan de wal zit het varen nog steeds in mijn bloed. Overal waar ik ga zoek ik het water op. Die oude liefde probeer ik te combineren met de nieuwe liefde. Bruidsparen! Stel je eens voor: een bruidspaar, romantisch in een salonboot, zachtjes kabbelend over het water of een trouwceremonie relaxt zittend op een terras aan het water. Ik wordt er blij van.
Bekijk de website van The Perfect Day

Wilt u meer weten nemen dan contact met ons via info@fotowijnands.nl of vul het formulier in.

Reacties

reacties