Waarom een kennismakingsgesprek belangrijk is?

Waarom een kennismakingsgesprek belangrijk is? Het is heel belangrijk om een trouwfotograaf te kiezen waarvan de stijl jou aanspreekt, de prijs goed is en dat het goed klikt met elkaar. Op een bruiloft zijn wij als fotografen onderdeel van jullie dag en dan wil je natuurlijk wel iemand hebben rondlopen waar je een goed gevoel bij hebt. In principe zijn wij als trouwfotografen jullie gasten en gaan geruisloos op in jullie dag.

Wanneer wij na hete eerst contact beschikbaar zijn, plannen wij een datum voor het maken van een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en is echt bedoeld om elkaar beter te leren kennen en te kijken of we dezelfde ideeën hebben. Een kennismakingsgesprek doe ik vaak bij mij in de studio, zodat jullie in alle rust met mij in gesprek kunnen. Daarnaast is het gemakkelijk om foto’s te bekijken en albums in handen te hebben. Mocht de afstand te groot zijn, dan nodig ik jullie uit om halverwege af te spreken. Meestal is dat bij Hotel Van der Valk in Eindhoven.

“En zodra we genieten van de koffie, hoor ik graag jullie verhaal. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?”

Hoe verloopt dan zo’n kennismakingsgesprek?

1. Wie is Foto Wijnands
Met veel enthousiasme vertel ik jullie over mijn achtergrond. Waarom ik blij wordt van trouwfotografie en hoe ontzettend trots en dankbaar ben dat ik dit mooie vak mag uitoefenen. Ik vertel verder een beetje over mijzelf, maar uiteraard mogen jullie ook alles van mij weten. Dus stel de vragen.

2. Wie zijn jullie
Natuurlijk wil ik ook weten wie jullie zijn. Wat doen jullie in het dagelijks leven, wat zijn jullie hobby’s? En natuurlijk de belangrijkste vraag hoe jullie elkaar hebben leren kennen. Het zijn altijd leuke verhalen om te horen. Ook vind ik het leuk om die romantische verhalen te horen over het huwelijksaanzoek. Hoe ging die?

3. Meer achtergrond verkrijgen
Onze trouwfotografie gaat over het vertellen van verhalen. De verhalen over jullie, over jullie gasten en de details van de dag. Documentaire trouwfotografie gaat over het vastleggen van momenten op een manier die tijdloze en kostbare herinneringen creëert die op een natuurlijke manier gebeuren.

Ik stel vragen over jullie familie en familierelaties. Ik probeer inzicht te krijgen of jullie mogelijk al eerder zijn getrouwd. Of jullie kinderen hebben uit een eerder huwelijk. Kinderen die aanwezig zijn op jullie bruiloft en hoe dat voor hen is? Over wellicht opa en oma of ouders die er niet meer bij kunnen zijn. Geven jullie hier bv aandacht aan tijdens jullie dag.

Deze inzichten in wie jullie zijn, geven mij veel informatie die ik kan gebruiken op een bruiloft! Op deze wijze ben ik voorbereid om te kunnen inspelen op die kleine momentjes die ik anders misschien als onbelangrijk zou beschouwen. Maar voor jullie heel betekenis heeft.

4. De planning van de dag
Vaak is een kennismakingsgesprek een gesprek met een lach en een traan. Zo’n gesprekken laten mij ook niet altijd onberoerd. Het gesprek is vooral ook leuk en gezellig.  Het is onderdeel van jullie voorbereidingen. We bespreken uiteraard ook jullie grote dag! Ik vind het altijd leuk om te horen hoe de dag er ongeveer uit gaat zien en welke tijden jullie denken nodig te hebben. Samen met jullie maak ik al een tijdsplanning in concept. Vaak hor ik dat deze planning nog is gemaakt en ineens jullie dag begint te leven. Ik geef graag tips en adviezen. Uiteraard geheel vrijblijvend, want het is jullie dag en deze dag moeten jullie inkleden zoals jezelf graag zou willen. Echter met mijn tips en adviezen ga je wel vaak over zaken nadenken, waarvan je vooraf wellicht nog geen idee had. Met deze planning krijg ik een goed beeld wat jullie voor ogen hebben voor de dag.

5. Na het kennismakingsgesprek
Een gezellig kennismakingsgesprek gaat al snel ongemerkt 1,5 tot 2 uur duren. Hou daar vooraf rekening mee. Ik investeer graag in deze tijd en hoop vooral dat jullie zo voldoende inzicht hebben wat erop zo’n trouwdag allemaal gebeurd en wat je van ons mag verwachten. Tijdens het gesprek maak ik altijd al een overeenkomst/offerte. Hier staan mijn gegevens op vermeldt, jullie gegevens, de concept planning en uiteraard willen jullie weten wat het je gaat kosten. De kosten en wat je allemaal van ons erbij krijgt kan je hierop terugvinden. Het allerliefste leg ik het verhaal van jullie trouwdag van begin tot eind vast: van de spanning ’s ochtends bij het aankleden, de eerste ontmoeting (first look) tot het helemaal losgaan op jullie feest. Zodat jullie straks als je de trouwreportage bekijkt weer helemaal worden meegenomen in de roes en de emoties van de dag. Hoe mooi kan herbeleving zijn!
Ik stuur jullie vervolgens 5 dagen later een mailtje of er nog vragen zijn en of jullie al een keuze hebben kunnen maken. Dan zien we elkaar hopelijk op jullie huwelijk!

Gaan jullie trouwen en willen jullie mij graag beter leren kennen? Leuk! Stuur mij een mailtje met jullie trouwdatum, vertel kort hoe jullie dag eruit komt te zien en dan nodig ik jullie graag uit.

Ervaringen van andere bruidsparen
Willen jullie weten wat de ervaringen zijn van andere bruidsparen over ons? Via deze link kom je op de pagina van The Perfect Wedding. Wij hebben hier een mooie score waar wij heel trots op zijn. Niet zo zeer over de punten, maar vooral alle leuke reacties.

Interesse in ons als Trouwfotografen bij jullie huwelijk?
Zijn jullie na het bekijken van deze pagina enthousiast geworden? Wil je graag meer informatie of wil je weten of wij beschikbaar zijn? Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina.

– Waarom een kennismakingsgesprek belangrijk is? –

Meer weten over Foto Wijnands Kijk eens op deze pagina: klik hier.

Bekijk hier onze Portfolio van al onze bruidsparen.
Gaan jullie ook trouwen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Kijk dan op deze blog!

Volg je Foto Wijnands al op Instagram?
Of volg onze verrichtingen op Facebook

Informatie over onze pakketten en prijzen vind je door op deze link te klikken of vraag meer informatie via onze contactformulier

Waarom een kennismakingsgesprek belangrijk is? | Bruidsreportage Limburg | Trouwen in Brunssum | Trouwfotograaf Landgraaf | Trouwfotograaf Limburg | Trouwfotograaf Dordrecht | Trouwfotograaf Heerlen | Trouwfotograaf Eijsden | Trouwfotograaf Goes | Trouwfotograaf Kerkrade |  Foto Wijnands | Trouwfotograaf Almelo | Trouwfotograaf Almere | Trouwfotograaf Beesel | Trouwfotograaf Roermond | Trouwfotograaf Sittard | Trouwfotograaf Weert | Trouwfotograaf Maastricht | Trouwfotograaf Rotterdam | Trouwfotograaf Venlo | Trouwfotograaf Voerendaal | The Perfect Wedding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

reacties