Afscheid van 2020 – de terugblik –
Afscheid van 2020 | Over drie dagen laten we het jaar 2020 achter ons. Het zou een topjaar worden voor iedereen werkzaam in de trouwbranche. Meer bruiloften dan normaal alleen al vanwege het magische getal 2020. Meer aanzoeken, meer bruiloften, maar nee we kregen Corona en wat werd het toch een vreemd jaar met nieuwe termijnen als intelligente lockdown en anderhalve meter samenleving. Nee het jaar 2020 had ik mij wel anders voorgesteld. Het leek een topjaar te worden met meer dan 50 bruiloften voor mijn bedrijf Foto Wijnands. 2020 gaat de boeken in als het meeste vreemde jaar wat ik ooit heb meegemaakt. Een jaar waar wij met ons allen hebben geleerd dat gezondheid het allerbelangrijkste is en dat jouw dierbaren meer aandacht verdienen dan de 24 uurs economie te bieden heeft met oog voor carrière en hard te hollen.

Dit virus heeft denk ik weer veel mensen met de voeten op de grond gekregen om weer eens even na te denken over hun invulling van het leven. Doe er je voordeel mee.

Mijn jaar 2020
Het jaar zag er veel belovend uit. In het begin van het jaar zag het er naar uit dat ik de grens van de magische 50 trouwreportages voor 2020 zou passeren. Nog slechts een enkele bruiloft en dan was dit gepiept. Zoveel leuke boekingen en bruiloften in het verschiet, maar helaas in maart werd alles anders. Het virus gooide roet in het eten. Even was ik aangeslagen en sloeg de twijfel en de onzekerheid toe. Wat nu? In een hoekje zitten en schuilen tot het over zou gaan of bank hangen en netflixen of toch mouwen opstropen en er tegen aangaan en kijken waar het schip zou stranden. Ik koos min of meer voor het laatste. In de pen geklommen en alle aanstaande bruidsparen een mail gestuurd. De reacties waren warm en bijzonder. Heel veel steun van de aanstaande bruidsparen gehad. Het gevoel van saamhorigheid kwam naar voren immers we zaten met ons allen in hetzelfde schuitje. Voor velen viel een droom in duigen, maar gelukkig waren er ook lichtpuntjes.

De cijfers
Ik mag terugkijken op een redelijk jaar! Op het einde kan ik gelukkig zeggen het was niet zo dramatisch als hoe ik er in maart tegenaan keek. Mede ook dankzij het begrip van mijn klanten. Het verlies en het verloren jaar is beperkt gebleven. Gelukkig! De steun van de overheid valt erg tegen voor de zzp-ers. Echter geeft het ook wel een voldoening als jezelf deze klus kunt klaren.

34 trouwreportages gemaakt,
3 woningen gefotografeerd voor één makelaar,
20 loveshoots gemaakt van leuke verliefde koppels,
5 bedrijfsreportages mogen verzorgen en
1 Boudoirshoot, 1 cakesmash, 3 communieshoots, 2 zwangerschapsshoots en 3 familieshoots gemaakt.

Overige doelstellingen:
16 doelstellingen niet gehaald mede door corona. Een van de doelstellingen was meer dan 40 trouwreportages maken.

Wel gerealiseerd is het op orde krijgen van mijn seo en dus de vindbaarheid van mijn websites. Met een bezoekersaantal van ruim 170.000 bezoekers over 2020 mag ik dan ook heel tevreden zijn.

Doelstelling 2021
Ik heb 71 targets bepaald om aan te werken. Een mooie uitdaging voor komend jaar, terwijl nog heel veel onzeker is vanwege het coronavirus. Op zich goed om met een positieve vibe aan het jaar te beginnen. Financieel gezien wil ik mezelf uitdagen en heb ik mezelf hiervoor targets opgelegd Daarnaast wil ik meer dan 45 trouwreportages maken en moet ik meer werken aan de bedrijfsfotografie kant.

Andere onderdelen zijn: Actiever zijn met (gezins)portretten en ik wil mij meer gaan ontwikkelen op hondenfotografie. Hier ga ik ook een workshop in volgen. En tenslotte actiever zijn op social media. Het aantal volgers moet t.o.v. van nu spontaan groeien doordat ik meer acties ga plaatsen maar ook meer fotowerk ga publiceren. Onder andere meer vrij werk. En zo proberen wij ons gefocust te houden voor 2021 en gaan we weer lekker knallen in hetgeen wij leuk vinden en goed in zijn.

Een groot dank je wel aan mijn team

Zo aan het einde van het jaar wil ik nog eens iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij en in mijn bedrijf. Een speciaal woord van dank aan “mijn” team: Michael, Bart en Marc Poel. Zonder jullie had ik nooit zo’n mooi resultaat kunnen neerzetten. Dank je wel Angeline voor alle steun.

Een groot dank je wel aan al mijn bruidsparen, wat waren jullie fantastisch. Ik heb oprecht genoten van de vele mooie momenten en verhalen rondom elke bruiloft. Wat mag ik toch blij zijn om hier deel van uit te maken.

Nogmaals iedereen dank je wel voor het vertrouwen in mij en in mijn bedrijf! Bedankt voor het lezen van deze blog: Afscheid van 2020.

Foto Wijnands wenst iedereen een fijne en gezellige jaarwisseling en de beste wensen voor 2021. Dat we snel dit vreemde jaar 2020 en het virus achter ons mogen laten!

Meer weten over Foto Wijnands Kijk eens op deze pagina: klik hier.

Bekijk hier onze Portfolio van al onze bruidsparen.
Gaan jullie ook trouwen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Kijk dan op deze blog!

Volg je Foto Wijnands al op Instagram?
Of volg onze verrichtingen op Facebook

Informatie over onze pakketten en prijzen vind je door op deze link te klikken of vraag meer informatie via onze contactformulier

Afscheid van 2020 | Trouwfotograaf Landgraaf | Trouwfotograaf Limburg | Trouwfotograaf Dordrecht | Trouwfotograaf Heerlen | Trouwfotograaf Eijsden | Trouwfotograaf Goes | Trouwfotograaf VlielandTrouwfotograaf Kerkrade |  Foto Wijnands | Trouwfotograaf Almelo | Trouwfotograaf Almere | Trouwfotograaf Beesel | Trouwfotograaf Roermond | Trouwfotograaf Sittard | Trouwfotograaf Weert | Trouwfotograaf Maastricht | Trouwfotograaf Rotterdam | Trouwfotograaf Venlo | Trouwfotograaf Voerendaal | The Perfect Wedding |

3 antwoorden
 1. Jos Op ‘t Eijnde
  Jos Op ‘t Eijnde zegt:

  Foto Wijnands inmiddels een begrip geworden. Blijf vertrouwen houden en dat wij op alle vlakken in 2021 weer snel het normale leven kunnen oppakken. Ik wens het gehele team van foto Wijnands een fijne jaarwisseling, een goede gezondheid en veel zakelijk succes in 2021.
  Groet
  Jos JJ Op ‘t Eijnde.

  Beantwoorden
 2. Ron crombaghs
  Ron crombaghs zegt:

  Richard. Allereerst de beste wensen en een gelukkig en vooral gezond 2021. Hopelijk wordt volgend jaar wel een zakelijk succes en treden veel koppels in het huwelijk. Dan kun je weer doen waar je goed in bent.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

reacties