Hoe word je fotograaf?
Bij de ene zit het al van kindsbeen af in het bloed, bij anderen komen de kriebels op iets latere leeftijd. Fotograaf Richard Wijnands was in zijn jeugdige jaren al flink actief met zijn camera. Deze camera had ik destijds van mijn oom gekregen. Toen ik ging werken bij Defensie werd fotografie helemaal een passie. Elke legeroefening werd met de camera vastgelegd, maar ook sportfotografie werd een hobby van mij. Ik heb altijd een zeer grote passie gehad voor de fotografie. Ik keek graag naar foto’s en bestudeerde ze uitvoerig. Ik vond het altijd boeiend hoe een foto tot stand kwam. Het eindresultaat is dan ook heel belangrijk voor mij.

Gestart in 2010
Ik ben getrouwd met Angeline en vader van 2 super lieve kinderen Michael en Demi. Recentelijk heb ik mijn passie weer opgepakt. Ik heb de fotovakschool gevolgd. Na afronding van mijn studie heb ik nog meerdere workshops gevolgd. In februari 2010 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en werd ik freelance fotograaf.

Nu 5 jaar later doe ik hoofdzakelijk Loveshoots en Bruiloften fotograferen. In het begin vond ik dit helemaal niets. Het leek mij zelfs eng. In 2014 heb ik de grens van 50 bruiloften gepasseerd! Geweldig mooi!

2 fotografen
Sinds 2012 werken wij met 2 fotografen (met name in de weekenden en de schoolvakanties). Mijn zoon Michael gaat dan mee als 2e fotograaf. Hij heeft inmiddels over de 30 bruiloften gedaan. Heel erg leuk om samen met je zoon te mogen werken. Het versterkt onze band en het is ook nog eens gezellig. En het resultaat….. Dat mag er zijn. Wij werken vanuit verschillende standpunten en daarnaast kan je het verhaal zien wat er in de ochtend bij de bruidegom gebeurt en hoe het op dat moment bij de bruid gaat. Op deze wijze krijg je een mooi verhaal van jullie dag.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding